گنجینه

مطالب مفید برای شما دوست عزیز

گنجینه

مطالب مفید برای شما دوست عزیز

گنجینه
طبقه بندی موضوعی

کانال گنجینه
اینستگرام گنجینه
آپارات گنجینه
بایگانی
پیوندهای روزانه

مهدی شناسی در روایات شیعه

سه شنبه, ۱۲ خرداد ۱۳۹۴، ۱۱:۴۷ ق.ظ


امام مهدی علیه السلام فرمودند:
إنَّهُ لَمْ یَکُنْ لاِحَد مِنْ آبائی إلاّ وَ قَدْ وَقَعَتْ فی عُنُقِه بَیْعَةٌ لِطاغُوتِ زَمانِهِ، و إنّی أخْرُجُ حینَ أخْرُجُ وَ لا بَیْعَةَ لاِحَد مِنَ الطَّواغیتِ فی عُنُقی؛
همانا پدران من (ائمّه و اوصیاء علیهم السّلام)، بیعت حاکم و طاغوت زمانشان، بر ذمّه آن ها بود؛ ولی من در هنگامی ظهور و خروج نمایم که هیچ طاغوتی بر من منّت و بیعتی نخواهد داشت.
بحارالأنوار، ج 56، ص 181
***************************
 

امام مهدى علیه ‏السلام فرمودند:
وَ أَمّا اَمْوالُکُمْ فَما نَقْبَلُها اِلاّ لِتُطَهَّرُوا فَمَنْ شاءَ فَلْیَصِلْ وَ مَنْ شاءَ فَلْیَقْطَعْ ... وَما وَصَلْتَنا بِهِ فَلاقَبُولَ عِنْدَنا اِلاّ لِما طابَ وَ طَهُرَ.
اما اموال شما را نمى‏ پذیریم مگر از آن روى که شما پاک شوید. پس هر که خواهد به ما بپردازد و آن که خواهد دست باز دارد ... و آنچه به ما بپردازى، جز آنچه پاک و پاکیزه باشد نزد ما پذیرفته نیست.
[الغیبة، شیخ طوسى، 290.]

***************************

امام باقر علیه ‏السلام درباره سیره امام مهدى علیه ‏السلام فرمودند:
یُعْطیکُمْ فى السَّنَةِ عَطائَیْنِ وَ یَرْزُقُکُمْ فى الشَّهْرِ رِزْقَیْنِ وَ تُؤتَوْنَ الْحِکْمَةَ فى زَمانِهِ حَتّى اَنَّ الْمَرْئَةَ لَتَقْضى فى بَیْتِها بِکِتابِ اللّهِ تَعالى وَ سُنَّةِ رَسُولِ اللّهِ.

در سال دوبار بر شما بخشش مى‏فرماید و در هر ماه دوبار روزى مى‏دهد. در زمان او حکمت به شما داده شود، تا آنجا که زن در خانه خویش بر اساس کتاب خداوند و سنت پیامبر اکرم صلّى ‏الله ‏علیه‏ و‏ آله حکم مى‏ کند.

الغیبة، نعمانى، ص 158

***************************

امام باقر علیه ‏السلام فرمودند:
اِذا قامَ الْقائِمُ مِنْ آلِ مُحَمَّدٍ صلّى ‏الله ‏علیه‏ و‏ آله ضَرَبَ فَساطیطَ لِمَنْ یُعَلِّمُ النّاسَ الْقُرْانَ عَلى ما اَنْزَلَ اللّهُ.
چون قائم آل محمد صلّى ‏الله ‏علیه‏ و‏ آله قیام نماید، خیمه ‏هایى برپاى دارد تا افرادى قرآن را آن گونه که خداى نازل فرموده است به مردم بیاموزند.
نوائب الدهور، ج 3، ص 409

***************************

امام باقر علیه ‏السلام در وصف امام مهدی علیه السلام فرمودند:
یَهْدِمُ ما کانَ قَبْلَهُ کَما هَدَمَ رَسُولُ اللّهِ صلّى ‏الله ‏علیه‏ و‏ آله اَمْرَ الْجاهِلیَّةِ وَ یَسْتَأْنِفُ الاِسْلامَ جَدیدا؛
او (امام مهدی علیه السلام) آنچه را پیش از او بوده است در هم ریزد؛ آن گونه که رسول خدا صلّى ‏الله ‏علیه ‏و ‏آله امور جاهلیت را در هم ریخت. و اسلام را به گونه ‏اى تازه و جدید مى ‏آغازد.
الغیبة، نعمانى، ص 152

***************************


امام باقر علیه ‏السلام فرمودند:
اِذا قامَ الْقائِمُ علیه ‏السلام یُوَسِّعُ الطَّریقَ الْأَعْظَمَ ... وَ یَهْدِمُ کُلَّ مَسْجِدٍ عَلَى الطَّریقِ وَ یَسُدُّ کُلَّ کُوَّةٍ اِلَى الطَّریقِ وَ کُلَّ جَناحٍ وَ کَنیفٍ وَ میزابٍ اِلَى الطَّریقِ.
چون قائم علیه ‏السلام قیام کند، راههاى اصلى را توسعه مى‏دهد و هر مسجدى را که مانع راه باشد ویران مى‏سازد و هر پنجره را که به سوى راههاى عمومى گشوده باشد و نیز هر گونه ایوان و آبریزگاه و ناودانى را که به طرف راههاى عمومى باشد مى‏ بندد.
الغیبة، شیخ طوسى، ص 475

***************************

امام باقر علیه ‏السلام درباره این آیه شریفه «و براى آن کس که انتقام کشد پس از ستمى که بر او رفته است» [سوره شورى، آیه 41] فرمودند:
ذلِکَ الْقائِمُ علیه ‏السلام اِذا قامَ اِنْتَصَرَ مِنْ بَنى اُمَیَّةَ وَ مِنَ الْمُکَذِّبینَ وَ مِنَ النُّصّابِ.
منظور از این آیه، قائم آل محمد علیه ‏السلام است، چون او قیام کند از بنى امیّه و تکذیب کنندگان و دشمنان انتقام بگیرد.
تفسیر برهان، ج 1، ص 212

***************************

امام باقر علیه ‏السلام فرمودند:
ثُمَّ یَرْجِعُ اِلَى الْکُوفَةِ فَیَبْعَثُ الثَلاثَ مِأئةَ وَالْبِضْعَةَ عَشَرَ رَجُلاً اِلَى‏الاْفاقِ کُلِّها فَیَمْسَحُ بَیْنَ اَکْتافِهِمْ وَعَلى صُدُورِهِمْ فَلایَتَعایُونَ فى قَضاءٍ.
سپس (حضرت مهدى علیه السلام) به شهر کوفه بر مى ‏گردد و سیصد و ده نفر و اندى(313) را به تمامى اطراف مى‏ فرستد و دستى بر بین شانه ‏ها و سینه‏ هاى آنان مى ‏کشد، پس در هیچ قضاوتى در نمى‏ مانند.
الامام المهدى، ص 543

***************************

پیامبراکرم صلّى ‏الله ‏علیه‏ و‏ آله فرمودند:
اِنَّ عَلىَّ بْنَ اَبى طالبٍ اِمامُ اُمَّتى ... وَ مِنْ وُلْدِهِ الْقائِمُ الْمُنْتَظَرُ الَّذى یَمْلأُ اللّهُ بِهِ الاَْرْضَ عَدْلاً وَ قِسْطا کَما مُلِئَتْ جَوْرا وَ ظُلْما.
براستى که على بن ابى طالب علیه ‏السلام امام امت من است ... و قائم از نسل اوست. آن کس که زمین را از عدالت و مساوات لبریز مى ‏کند، آن گونه که از ستم و بیداد لبریز گشته باشد.
کشف الغمة، ج 3، ص 328

***************************

پیامبراکرم صلّى ‏الله ‏علیه‏ و‏ آله فرمودند:
یَبْلُغُ مِنْ رَدِّ الْمَهْدِىِّ الْمَظالِمَ حَتّى لَوْ کانَ تَحْتَ ضِرْسِ‏اِنْسانٍ شَى‏ءٌ اِنْتَزَعَهُ حَتّى یَرُدَّهُ.
کار (امام) مهدى علیه ‏السلام درباز پس گرفتن حقوق بدانجا رسد که اگر در بُنِ دندان انسانى حق فردى دیگر نهاده باشد، آن را بازپس گرفته و (به صاحب حق) بر مى‏ گرداند.
موسوعة احادیث الامام المهدى، ج 1، ص 221

***************************

امام حسین علیه ‏السلام فرمودند:
فى القائِمِ مِنّا سُنَنٌ مِنَ الاَْنْبِیاءِ ... فَاَمّا مِنْ نُوحٍ فَطُولُ الْعُمْرِ وَ أَمّا مِنْ اِبْراهیمَ فَخِفاءُ الْوِلادَةِ وَ اعْتِزالُ النّاسِ وَ اَمّا مِنْ مُوسى فَالْخَوفُ وَ الْغیبَةُ وَ أَمّا مِن عیسى فَاخْتِلافُ النّاسِ فیهِ وَ أَمّا مِنْ اَیُّوبَ فَالْفَرَجُ بَعْدَ الْبَلْوى وَ أَمّا مِنْ مُحَمَّدٍ فَالْخُرُوجُ بِالسَّیْفِ.
در قائم ما سنّتها و ویژگیهایى از پیامبران وجود دارد: از نوح علیه ‏السلام عمر طولانى، از ابراهیم علیه ‏السلام مخفى بودن ولادت و دورى گزینى از مردم، از موسى علیه ‏السلام ترس و غیبت، از عیسى علیه ‏السلام اختلاف مردم درباره او، از ایوب علیه ‏السلام گشایش پس از گرفتاریها، و از محمّد علیه ‏السلام قیام با شمشیر.
کشف الغمة، ج 3، ص 329

***************************

امام على علیه ‏السلام درباره سیره حضرت مهدى علیه السلام فرمودند:
یَعْطِفُ الْهَوى عَلى الهُدى اِذا عَطَفُوا الهُدى عَلَى الهوى وَ یَعْطِفُ الرَّأْىَ عَلَى الْقُرآنِ اِذا عَطَفُوا الْقُرْانَ عَلَى الرَّأْىِ.
هنگامى که مردم هدایت را تحت الشعاع هواى نفس خود قرار دهند، (حضرت مهدى علیه السلام) خواسته ‏هاى نفسانى را تحت الشعاع هدایت قرار مى‏ دهد و هنگامى که مردم قرآن را بر اساس رأى و خواسته‏ هاى خود تفسیر کنند، آراء و نظریات را پیرو قرآن قرار مى ‏دهد.
نهج البلاغه، خطبه 138

***************************

امام صادق علیه ‏السلام فرمودند:
فَاِذا قامَ قائِمُنا علیه ‏السلام حَرَّمَ عَلى کُلِّ ذى کَنْزٍ کَنْزَهُ حَتّى یَأْتُوهُ بِهِ یَسْتَعینُ بِهِ.
چون قائم ما قیام کند، هر گنجى را بر صاحب آن حرام نماید، تا آن را به خدمت او آورند و او آن گنج را (در راه مصالح مردم) به کار گیرد.
تهذیب الاحکام، ج 4، ص 144، روایت 402

   ***************************

امام صادق علیه ‏السلام فرمودند:
کُلُّ ما فى اَیْدى شیعَتِنا مِنَ الاَْرْضِ فَهُمْ فیهِ مُحَلَّلُونَ حَتّى یَقُومَ قائِمُنا فَیُجْبیهِمْ طَسْقَ ما کانَ فى اَیْدیهِمْ وَ یَتْرُکَ الاَْرْضَ فى اَیْدیهِمْ وَ اَمّا ما کانَ فى اَیْدى غَیْرِهِمْ فَاِنَّ کَسْبَهُمْ مِنَ الاَْرْضِ حَرامٌ عَلَیْهِمْ حَتّى یَقُومَ قائِمُنا فَیَأْخُذَ الاَْرْضَ مِنْ اَیْدیهِمْ وَ یُخْرِجَهُمْ صَغَرَةً.
همه زمینهایى که در اختیار شیعیان ماست بر آنان حلال است تا آن که قائم ما قیام نماید و از آنان مالیات زمین هایى را که در اختیار آنان است بستاند و زمین را به ایشان واگذار نماید. اما زمینهایى که در اختیار غیر شیعیان است، درآمد آنان از این زمینها حرام است تا وقتى که قائم ما بپاى خیزد و زمین را از آنان باز ستاند و با ذلت آنان را بیرون براند.
الکافى، ج 1، ص 408

***************************

امام صادق علیه ‏السلام فرمودند:
یُفَرِّقُ الْمَهْدِىُّ اَصْحابَهُ فى جَمیعِ الْبُلْدانِ وَ یَأْمُرُهُمْ بِالْعَدْلِ وَ الاِْحْسانِ وَ یَجْعَلُهُمْ حُکّامَا فى الاَْقالیمِ وَ یَأْمُرُهُمْ بِعِمْرانِ الْمُدُنِ.
مهدى(علیه السلام) اصحاب خویش را در تمامى شهرها مى‏پراکند و آنان را به عدالت و احسان فرمان مى‏دهد، آنان را حاکمان مناطق مختلف قرار داده به آنان دستور مى‏دهد که به آبادانى و سازندگى شهرها بپردازند.
یوم الخلاص، ص 395

***************************

امام صادق علیه ‏السلام فرمودند:
اِنَّهُ یُخْبِرُ کُلَّ قَوْمٍ بِما اسْتَبْطَنُوهُ وَ یَعْرِفُ وَلِیَّهُ مِنْ عَدُوَّهِ بِالتَّوَسُّمِ.
او (حضرت مهدى علیه السلام) از آنچه گروهها پنهان نموده ‏اند، خبر مى ‏دهد و دوست خود را از دشمنش به فراست باز مى ‏شناسد.
صراط المستقیم، ج 2، ص 254

***************************

امام صادق علیه ‏السلام فرمودند:
فَیُقْبِلُ عَلىَ الطّائِفَةِ الْمُنْحَرِفَةِ فَیَعِظُهُمْ وَیَدْعُوهُمْ ثَلاثَةَ اَیّامٍ فَلا یَزْدادُونَ اِلاّ طُغْیانا وَکُفْرا فَیَأْمُرُ بِقَتْلِهِمْ فَیُقْتَلُونَ جَمیعا.
پس (حضرت مهدى علیه السلام) روى به گروه منحرفان نماید و سه روز آنان را موعظه و دعوت کند و چون آنان بر طغیان و کفرشان بیفزایند، فرمان به کشتار آنان مى‏دهد و همگى را مى‏کشند.
نوائب الدهور، ج 3، ص 142

***************************

یکى از اصحاب امام صادق علیه ‏السلام از آن حضرت پرسید: خانه و قرارگاه مهدى علیه ‏السلام کجاست؟ آن حضرت فرمودند:
دارُ مُلْکِهِ الْکُوفَةُ وَ مَجْلِسُ الْحُکْمِ جامِعُها وَبَیْتُ مالِهِ وَ مَقْسَمُ غَنائِمِ‏الْمُسْلِمینَ مَسْجِدُ السَّهْلَةِ وَ مَوْضِعُ خَلَواتِهِ الزَّکَواتُ الْبِیضُ مِنَ‏الْغَرِیَّیْنِ.
محل حکومت او کوفه خواهد بود و جایگاه قضاوت و حکمرانیش مسجد جامع کوفه، بیت المال و محل تقسیم غنیمتها مسجد سهله و جایگاه استراحت و خلوتگه او در مکان ریگهاى سفید نجف خواهد بود.
نوائب الدهور، ج 3، ص 125

***************************

امام علی علیه ‏السلام درباره صفات حضرت مهدى علیه ‏السلام فرمودند:
اَوْسَعُکُمْ کَهْفا وَ اَکْثَرُکُمْ عِلْما وَ اَوْصَلُکُمْ رَحِما ... شَوْقا اِلى رُؤْیَتِهِ.
پناه دهى او از همه شما گسترده‌‏تر و دانشش از همه شما بیشتر و رسیدگى به خویشانش از همه شما فزونتر است ... چقدر مشتاق دیدن اویم!
بحارالانوار، ج 51، ص 115، روایت 24

***************************

امام صادق علیه ‏السلام فرمودند:
فَما تُنْکِرُ هذِهِ الأُمَّةُ اَنْ یَفْعَلَ اللّهُ جَلَّ وَ عَزَّ بِحُجَّتِهِ کَما فَعَلَ بِیُوسُفَ اَنْ یَمْشىَ فى اَسْواقِهِمْ وَیَطَأَ بُسُطَهُمْ حَتّى یَأْذَنَ‏اللّهُ فى ذلِکَ لَهُ.
چگونه این امت (وجود حضرت مهدی علیه السلام را) انکار مى‏‌کنند که خداوند با حجت خویش آن گونه رفتار نماید که با حضرت یوسف رفتار نمود (امام زمان علیه ‏السلام به صورت ناشناس) در بازارهایشان حرکت نماید و پاى بر فرشهایشان بگذارد تا این که خدا در این باره به او اجازه (ظهور) بدهد.
الکافى، ج 1، کتاب الحجة، ص 134، روایت 885

***************************

سدیر صیرفى (یکى از یاران امام صادق علیه‏ السلام) مى‏‌گوید: امام صادق علیه‏ السلام همواره مى‏‌فرمودند:
سَیّدى غَیْبَتُکَ نَفَتْ رُقادى وَضَیَّقَتْ عَلَىَّ مِهادى وَ ابْتَـزَّتْ مِنّى راحَةَ فُؤادى.
سرورم (حضرت مهدى علیه‏ السلام) غیبت تو خواب از چشمم ربوده و خوابگاه را بر من تنگ نموده و راحتى قلب را از من گرفته است.
اثبات الهداة 6: 414 ح 162

***************************

از یونس بن عبدالرحمن نقل شده که:
عَنْ مَوْلانا أَبى الْحَسَنِ عَلِیّ بْنِ مُوسَى الرِّضا علیه‏ السلام: أنَّهُ کانَ یَأْمُرُ بِالدَّعاءِ لِلْحُجَّةِ صاحِبِ الزَّمانِ علیه‏ السلام.
امام على بن موسى الرضا علیهماالسلام ما را همواره به دعاء بر امام زمان علیه‏ السلام امر مى‌‏نمودند.
بحارالانوار 95: 33 ح 4 و 332 ح 5

***************************

امام على علیه السّلام فرمودند:
إذا نادى مُنادٍ مِنَ السَّماءِ: «إنَّ الحَقَّ فی آلِ مُحَمّدٍ» فَعِندَ ذلِکَ یَظهَرُ المَهدِیُّ عَلى أفواهِ النّاسِ و یَشرَبونَ حُبَّهُ فلایَکونُ لَهُم ذِکرٌ غَیرُهُ ؛
هرگاه آواز دهنده اى از آسمان آواز داد که . «همانا حق در میان خاندان محمّد است» ، در آن هنگام نام مهدى بر سر زبان هاى مردم مى افتد و از جام محبّت او مى نوشند و جز نام او بر زبان ندارند .
[ کنزالعمّال ، ح 39665 ]

***************************

امام مهدی علیه السّلام فرمودند:
أمّا ظُهُورُ الْفَرَجِ فَإنَّهُ إلَى اللهِ، وَ کَذَبَ الْوَقّاتُونَ؛
زمان ظهور مربوط به اراده خداوند متعال مى باشد و هرکس زمان آن را معیّن و معرّفى کند، دروغ گفته است.
بحارالأنوار: ج 53، ص 181

***************************

امام مهدی علیه السّلام فرمودند:
وَ أمّا وَجْهُ الاْنْتِفاعِ بى فى غَیْبَتى فَکَالاْنْتِفاعِ بِالشَّمْسِ إذا غَیَّبَها عَنِ الاْبْصارِ السَّحابُ؛
چگونگى بهره گیرى و استفاده از من در دوران غیبت همانند انتفاع از خورشید است در آن موقعى که به وسیله ابرها از چشم افراد ناپدید شود.
بحارالأنوار: ج 53، ص 181

***************************

امام مهدی علیه السّلام فرمودند:
إنَّهُ لَیْسَ بَیْنَ اللهِ عَزَّ وَ جَلَّ وَ بَیْنَ أَحَد قَرابَةٌ، وَ مَنْ أنْکَرَنى فَلَیْسَ مِنّى، وَ سَبیلُهُ سَبیلُ ابْنِ نُوح؛
بین خداوند و هیچ یک از بندگانش، خویشاوندى وجود ندارد - و براى هرکس به اندازه اعمال و نیّات او پاداش داده مى شود - هرکس مرا انکار نماید از (شیعیان و دوستان) ما نیست و سرنوشت او همچون فرزند حضرت نوح (علیه السّلام) خواهد بود.
بحارالأنوار: ج 50، ص 227

***************************

امام مهدی علیه السّلام فرمودند:
وَ إذا أذِنَ اللّه ُ لَنا فى الْقَوْلِ ظَهَرَ الْحَقُّ وَ اضْمَحَلَّ الْباطِلُ وَانْحَسَرَ عَنْکُمْ وَاِلىَ اللّه ِ أرْغَبُ فى الْکِفایَةِ وَ جَمیلِ الصُّنْعِ وَ الْوِلایَةِ… ؛
و هنگامى که به ما اجازه سخن داده شود، حق آشکار وباطل ریشه کن و از شما دور خواهد شد، از خدا مى خواهم که این مهمّ را به نحو احسن و در حد کفایت و با ولایت ما انجام دهد.
بحارالانوار، ج 53 ص 196.

***************************

امام مهدی علیه السّلام فرمودند:
فَإِنّا یُحیطُ عِلمُنا بِأنْبائِکُمْ، وَلا یَعْزُبُ عَنّا شَى ءٍ مِنَ أخبارِکُمْ وَ مَعْرِفَتِنا بَالِزَّلَلِ الَّذى أصابَکُمْ؛
به راستى که علم ما بر اوضاع شما احاطه دارد و هیچ چیز از احوال شما بر ما پوشیده نیست و نسبت به لغزشهایى که از شما سرمى زند شناخت داریم.
[بحارالانوار، ج 53 ص 175.]

***************************

امام مهدی علیه السّلام فرمودند:
أنَا الَّذى أخْرُجُ بِهذَا السَیْفِ فَأمْلاَالاَْرْضَ عَدْلا وَ قِسْطاً کَما مُلِئَتْ ظُلْماً وَ جَوْراً؛
من آن کسى هستم که در آخر زمان با این شمشیر - ذوالفقار- ظهور و خروج مى کنم و زمین را پر از عدل و داد مى نمایم همان گونه که پر از ظلم و جور شده است.
بحارالانوار، ج 53، ص 179.

***************************

امام حسین علیه السّلام در بیان آنچه هنگام ظهور امام زمان علیه السلام رخ مى دهد، فرمودند:
وَ لَتَنْزِلَنَّ الْبَرَکَةُ مِنَ السَّماءِ اِلَى الاَْرْضِ حَتّى اِنَّ الشَّجَرَةَ لَتَقْصِفُ مِمّا یَزیدُ اللّه ُ فیها مِنَ الثَّمَرَةِ وَ لَتُوْکَلُ ثَمَرةُ الشِّتاءِ فِى الصَّیْفِ وَ ثَمَرَةُ الصَّیْفِ فِى الشِّتاءِ وَ ذلِکَ قَوْلُهُ تعالى: «وَ لَوْ اَنَّ اَهْلَ الْقُرى آمَنوا وَ اتَّقَوْا لَفَتَحْنا عَلَیْهِم بَرَکاتٍ مِنَ السَّماءِ وَ الاَْرْضِ وَلکِن کَذَّبُوا»؛
برکت از آسمان به سوى زمین فرو مى ریزد، تا آن جا که درخت از میوه فراوانى که خداوند در آن مى افزاید، مى شکند. (مردم) میوه زمستان را در تابستان و میوه تابستان را در زمستان مى خورند و این معناى سخن خداوند است که: «و اگر مردمِ آبادى ها ایمان مى آوردند و تقوا پیشه مى کردند، برکت هایى از آسمان و زمین به روى آنان مى گشودیم، لیکن تکذیب کردند».
مختصر بصائر الدرجات، ص 51 .

***************************

امام مهدی علیه السّلام فرمودند:
أنَا خاتَمُ الاَوْصِیاءِ وَ بى یَدْفَعُ اللّه ُ البَلاءَ عَنْ أهْلى وَ شیعَتى؛
من خاتم اوصیا هستم و خداوند به واسطه من، بلا را از خانواده و شیعیانم بر طرف مى کند.
بحارالأنوار ، ج 52 ، ص 30

***************************

پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله فرمودند:
المَهدِی مِن عِترَتی مِن وُلدِ فاطِمَةَ؛
مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) از عترت من و از فرزندان فاطمه است.
بحار الأنوار، ج38، ص44

***************************

امام صادق علیه السّلام فرمودند:
لَو أدرَکتُهُ لَخَدَمتُهُ أیامَ حَیاتی؛
اگر او [امام زمان علیه السّلام] را در یابم ، تمام عمر به او خدمت می کنم .
الغیبه ، نعمانى ، ص 245

***************************

امام حسین علیه السّلام فرمودند:
یَظهَرُ اللَّهُ قائِمَنا فَیَنتَقِمُ مِنَ الظّالِمینَ؛
خداوند قائم ما را از پس پرده غیبت بیرون مى آورد و آن گاه او از ستم گران انتقام مى گیرد.
إثباة الهداة ، ج 7 ، ص 138

***************************

پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله فرمودند:
یَخرُجُ ناسٌ مِنَ المَشرِقِ فَیُوَطِّئونَ لِلمَهدِیِّ سُلطانَهُ؛
مردمى از مشرق قیام مى کنند و زمینه حکومت مهدى را فراهم مى آورند.
کنزالعمّال ، ح 38657

***************************

امام على علیه السّلام فرمودند:
اَصْحابُ الْمَهْدىِّ شَبابٌ لا کُهولٌ فیهِم اِلاّ مِثْلَ کُحْلِ الْعَیْنِ وَ الْمِلحِ فِى الزّادِ وَ اَقَلُّ الزّادِ الْمِلْحُ؛
یاران مهدى(عج) جوان اند و کهن سالان در میان آنان کم اند ، مانند سُرمه در چشم و نمک در زاد و توشه ، که کمترین قسمت توشه ، نمک است .
الغیبة طوسى ، ص 476، ح 501 .

***************************

امام علی علیه السّلام فرمودند:

زمانى که قائم ما ظهور کند کینه ها از سینه بندگان بیرون مى رود.
بحارالانوار، ج 52، ص 316

***************************

امام صادق علیه السّلام فرمودند:

امام و پیشوای خود را بشناس که اگر امام را شناختی، ظهور، زودتر روی دهد یا دیرتر، تو را زیانی نمی رسد.
بحارالانوار، ج 52،ص141.

***************************

امام علی علیه السّلام فرمودند:

با مهدی ما حجت گسسته می شود . او پایان بخش سلسله امامان، نجات بخش امت و اوج نور و راز نهان است.
بحارالانوار، ج77،ص 300.

***************************

امام علی علیه السّلام فرمودند:

به سبب غیبت مهدی(علیه السّلام) سردرگمی به وجود می آید که گروهی گمراه می شوند و گروهی دیگر برهدایت می مانند.
بحارالانوار،ج 51، ص118.

**************************

امام حسین علیه السّلام در بیان آنچه هنگام ظهور امام زمان علیه السلام رخ مى دهد، فرمودند:
وَ لَتَنْزِلَنَّ الْبَرَکَةُ مِنَ السَّماءِ اِلَى الاَْرْضِ حَتّى اِنَّ الشَّجَرَةَ لَتَقْصِفُ مِمّا یَزیدُ اللّه ُ فیها مِنَ الثَّمَرَةِ وَ لَتُوْکَلُ ثَمَرةُ الشِّتاءِ فِى الصَّیْفِ وَ ثَمَرَةُ الصَّیْفِ فِى الشِّتاءِ وَ ذلِکَ قَوْلُهُ تعالى: وَ لَوْ اَنَّ اَهْلَ الْقُرى آمَنوا وَ اتَّقَوْا لَفَتَحْنا عَلَیْهِم بَرَکاتٍ مِنَ السَّماءِ وَ الاَْرْضِ وَلکِن کَذَّبُوا؛
برکت از آسمان به سوى زمین فرو مى ریزد، تا آن جا که درخت از میوه فراوانى که خداوند در آن مى افزاید، مى شکند. (مردم) میوه زمستان را در تابستان و میوه تابستان را در زمستان مى خورند و این معناى سخن خداوند است که: و اگر مردمِ آبادى ها ایمان مى آوردند و تقوا پیشه مى کردند، برکت هایى از آسمان و زمین به روى آنان مى گشودیم، لیکن تکذیب کردند.
مختصر بصائر الدرجات، ص 51 .

***************************

حضرت فاطمه علیها السّلام فرمودند:
أمّا وَاللّهِ، لَوْ تَرَکُوا الْحَقَّ عَلی أهْلِهِ وَ اتَّبَعُوا عِتْرَةَ نَبیّه، لَمّا اخْتَلَفَ فِی اللّهِ اثْنانِ، وَ لَوَرِثَها سَلَفٌ عَنْ سَلَف، وَ خَلْفٌ بَعْدَ خَلَف، حَتّی یَقُومَ قائِمُنا، التّاسِعُ مِنْ وُلْدِ الْحُسَیْنِ علیه السلام ؛
به خدا سوگند، اگر حقّ ـ یعنی خلافت و امامت ـ را به اهلش سپرده بودند و از عترت و اهل بیت پیامبر (صلوات اللّه علیهم) پیروی و متابعت کرده بودند حتّی دو نفر هم با یکدیگر درباره خدا ـ و دین ـ اختلاف نمی کردند. و مقام خلافت و امامت توسط افراد شایسته یکی پس از دیگری منتقل می گردید و در نهایت تحویل قائم آل محمّد (علیه السّلام) می گردید که او نهمین فرزند از حسین (علیه السّلام) می باشد.
بحارالأنوار، ج 36، ص 352، ح 224

***************************

امام حسن عسکری علیه السّلام فرمودند:
إذا قام القائم أمر بهدم المنائر و المقاصیر التی فی المساجد؛
هنگامی که قائم (ع) قیام کند ، دستور به خرابی مناره ها و اتاقکهای مخصوص پیش نمازها در مساجد دهد .
الغیبة للشیخ الطوسی ، ص 133

***************************

امام سجاد علیه السّلام فرمودند:
إِذَا قَامَ الْقَائِمُ أَذْهَبَ اللَّهُ عَنْ کُلِّ مُؤْمِنٍ الْعَاهَةَ وَ رَدَّ إِلَیْهِ قُوَّتَهُ؛
هنگامی که حضرت قائم عجل الله تعالی فرجه الشریف ظهور کند، خداوند ناراحتی‌ها و بلایا را از هر مؤمنی می‌زداید و به او قدرت و قوت عطا می‌کند.
بحارالانوار،ج52،ص346،باب37.

***************************

پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله فرمودند:
لتملأنّ الأرض ظلما و عدوانا ثمّ لیخرجنّ رجل من أهل بیتی حتّى یملأها قسطا و عدلا کما ملئت ظلما و عدوانا؛
زمین از جور و تعدى پر مى شود آنگاه مردى از خاندان من بیرون آید تا آن را از انصاف و عدل پر کند چنان که از ظلم و تعدى پر شده است.
نهج الفصاحه

***************************

امام حسین علیه السّلام فرمودند:

خداوند قائم ما را از پس پرده غیب برون آور و آن گاه او از ستمگران انتقام گیرد.
اثبات الهداء ج 7 ص 138

***************************

پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله فرمودند:

مثل قائم ما مثل وقوع قیامت است که وقت آنرا جز خدای تبارک و تعالی نمی داند و به احدی آشکار نسازد ... جز به صورت ناگهانی پیش نخواهد آمد.
بحارالانوار جلد 51 صفحه 154

***************************

امام صادق علیه السّلام فرمودند:
إذا قامَ قائمُ آلِ محمّدٍ علَیهِ وعلَیهِمُ السلامُ حَکَمَ بینَ الناسِ بحُکمِ داودَ ، لا یَحتاجُ إلى بَیِّنةٍ ، یُلهِمُهُ اللّه ُ تعالى فَیَحکُمُ بعِلمِهِ .
زمـانـى کـه قـائم آل محمّد علیه السلام ، قـیام کند ، به حکم داود میان مردم داورى مى کند و نیازى به بیّنه (شهود و مدرک) ندارد . خداوند متعال این حکم را به او الهام مى کند و او به علمش قضاوت مى کند .
بحار الأنوار: 14 / 14 / 23 منتخب میزان الحکمه: 472

***************************

امام صادق علیه السّلام فرمودند:
یَومُ النَّیروزِ هُوَ الیَومُ الَّذی یَظهَرُ فیهِ قائِمُنا أهلَ البَیتِ؛
نوروز ، روزی است که قائم ما اهل بیت در آن ظهور می کند.
بحار الأنوار ، ج 52 ، ص 276

***************************

امام باقر علیه السّلام فرمودند:
إذا قامَ القائِمُ علیه السلام سارَ إلَى الکوفَةِ فَهَدَمَ بِها أربَعَةَ مَساجِدَ ، فَلَم یَبقَ مَسجِدٌ عَلى وَجهِ الأَرضِ لَهُ شُرَفٌ إلّا هَدَمَها وجَعَلَها جَمّاءَ .
زمانى که قائم علیه السلام به پا خیزد ، به کوفه رفته ، چهار مسجد را در آن ویران خواهد ساخت . پس کنگره هر مسجدى را که داراى آن باشد ، ویران کرده ، آن را بدون کنگره خواهد کرد .
بحار الأنوار: ج 52 ص 339 ح 84 ؛ الغیبة للطوسى: ص 475 ح 498.

***************************

پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله فرمودند:
مَنْ أَنْکرَ الْقائِمَ مَنْ وُلدیِ فَقَد انْکرَنِی.
کسی که وجود قائم از فرزندان مرا انکار کند، مرا انکار کرده است.
منتخب الأثر، ص 492

***************************

پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله فرمودند:
إِنَّ قائِمَنا إذا خَرَجَ یَتجه لَهُ ثَلاثْماةَ وَ ثَلاثَة عَشَر رَجُلاً عَدَدَ رِجالِ بَدْرٍ، فَاِذا کانَ وَقْتُ خُرُوجِهِ کانَ لَهُ سَیْفٌ مَغْمُودٌ فَیُنادِیهِ السَّیْفُ: قُمْ یا وَلِیَّ اللهِ فَاقْتُلْ أَعْداءَ اللهِ.
آنگاه که قائم ما خروج کند، سیصد و سیزده تن به عدد شهدای بدر، وی را همراهی خواهند کرد و در زمان خروج آن حضرت شمشیری که در غلاف دارد ندا می دهد که: ای، ولیّ خدا برخیز و دشمنان خدا را نابود کن.
الإنصاف، ص 231

***************************

پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله فرمودند:
... یُخْرِجُ اللهُ مِنْ صُلْبِ الْحُسَیْنِ علیه السّلام تِسْعَةً مِنَ الْأئِمَّةِ اُمَناءَ مَعْصُومُونَ مِنّا مَهْدِیُّ هذِهِ الْأُمَّةِ إذا صارَتْ الدُّنْیا هَرَجاً و مرجاً وَ تَظاهَرَتْ الْفِتَنُ وَتَقَطَّعَتِ السُّبُلُ ... .
خداوند متعال، از صلب حسین (علیه السلام) نه نفر از ائمه و پیشوایان را به دنیا خواهد آورد، آنگاه که جهان در هرج و مرج فرو رود و فتنه ها دست به دست هم دهند و راههای جامعه بسته شود و وقتی که برخی از فتنه جویان به یاری یکدیگر بشتابند، بزرگ به کوچک ترحم نکنند و کوچک برای بزرگ احترام نگذارد (در این هنگام) خداوند متعال «مهدی» ما یعنی نهمین فرزند امام حسین را مبعوث خواهد ساخت، او دژهای گمراهی را فتح نموده و دلهای غافلان را بیدار خواهد ساخت. حرکت و قیام او ماهیت دینی خواهد داشت همان دینی که من در آغاز آن قیام کرده ام، وی زمین را پر از عدل و داد خواهد ساخت چنانچه پر از ظلم شده باشد.
أنوار البهیه، ص 174

***************************

پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله فرمودند:
یَنْزِلُ عِیسی بْنُ مَرْیَمَ علیه السّلام إِلی الْأَرْضِ وَ کأَنَّ رَأْسَهُ یَقْطُرُ وَلَمْ یُصِبْهُ بَلَلٌ وَ إِنَّهُ یَکسِرُ الصَّلِیبَ وَیَقْتُلُ الْخِنْزِیرَ وَ یُفیضُ الْمالَ ... .
هنگام ظهور، عیسی مسیح علیه السّلام به زمین باز می گردد و از بالای سرش قطره های آب فرو می ریزد ولی باو اصابت نمی کند و وی را تر نمی سازد. و مسیح کسی است که صلیب را می شکند، خوک را می کشد و اموال را تقسیم می کند و در حکومت مهدی علیه السّلام امنیت ویژه ای در زمین حکم فرماست به گونه ای که شیر با شتر و پلنگ با گاو و گرگ با گوسفند، زندگی می کنند. بچه ها با مارها ببازی مشغول می شوند و هیچ کدام به دیگری گزندی نمی رسانند و عیسی علیه السّلام چهل سال زندگی می کند و سپس می میرد و مسلمین بر او نماز می خوانند و دفنش می کنند.
حیوة الحیوان، ج 1، ص 7

***************************

امام صادق علیه السّلام در وصف رکنی که حجر الأسود بر آن نصب شده است، فرمودند:
وَمِنْ ذلِک الرُّکنِ یَهْبِطُ الطَّیْرُ عَلی الْقائِمِ فَاَوَّلُ مَنْ یُبایِعُهُ ذلِک الطَّیْرُ وَهُوَ وَاللهِ جَبْرَئِیلُ وَ إلی ذلِک الْمَقامِ یُسْنِدُ ظَهْرَهُ ... .
پرنده ای از روی آن رکن به سوی حضرت قائم به پرواز در می آید و اول کسی است که با او بیعت می کند و به خدا قسم این پرنده جبرئیل است و آن کسی که تکیه به این مقام می زند دلیل و حجت بر ظهور حضرت قائم است و این مکان شاهد است که چه کسانی در این مکان وفای به عهد می کنند.
بحار الأنوار، ج 52، ص 279

***************************

امام صادق علیه السّلام در پیرامون آیه «قَلْ یَوْمَ الْفَتْحِ لا یَنْفَعُ الَّذِینَ کفَرُوا إیْمانُهُمْ وَلا هُمْ یَنْظُرُونَ» فرمودند:
یَوْمُ الْفَتْحِ، یَوْمٌ تُفَتَّحُ الدُّنْیا عَلی الْقائِمِ وَلا یَنْفَعُ أَحَداً تَقَرَّبَ بِالْإیمانِ مالَمْ یَکنْ قَبْلَ ذلِک مُؤْمِناً ... .
روز فتح، همان روزی است که جهان، به دست قائم آل محمد فتح شود و آن روز کسی را که قبلاً ایمان نداشته است روی آوردن به دین، سودی ندهد ولی کسی که قبل از فتح امام ایمان آورده و به امامت امام معتقد بوده و در شمار منتظرانش باشد، از ایمان خویش، سود برد و بر شأن و مقامش افزوده شود و این پاداش دوستان و پیروان ما اهل بیت است.
منتخب الأثر، ص 470

***************************

امام صادق علیه السّلام درباره لشگریان امام زمان علیه السلام فرمودند:
فِیهِمْ رِجالٌ لایَنامُونَ اللَّیلَ لَهُمْ دَوِیٌّ فِی صَلواتِهِمْ کدَوِیِّ النَّحْلِ یَبِیتُونَ قِیاماً عَلی أَطْرافِهِمْ وَیُصْبِحُونَ عَلی خُیُولِهِمْ ... شِعارُهُمْ یا لِثاراتِ الْحُسَیْنِ إذا سارُوا یَسِیرُ الرُّعْبُ أَمامَهُمْ مَسِیرَةَ ... .
در میان آنان (لشگریان امام زمان علیه السلام) رجالی دیده می‌شوند که شبها را بیدار می‌مانند و همچون زنبور عسل شب را در زمزمه (عبادت و راز و نیاز) به سر می‌برند و نیز شبها را در دفاع و نگهبانی بروز می‌رسانند، ... شعار آنان «یا لثارات الحسین» است وقتی که به حرکت درمی‌آیند ترس و وحشت نیز در پیشاپیش آنان در دلهای مخالفان ایجاد می‌شود و خداوند توسط آنان امام حق را نصرت می‌بخشد.
مستدرک سفینة البحار، ج 6، ص 184

***************************

امام صادق علیه السّلام فرمودند:
إذا قامَ قائِمُ آلِ مُحَمَّدٍ علیه السّلام حَکمَ بَیْنَ النَّاسِ بِحُکمِ داوُدَ علیه السّلام لا یَحْتاجُ إِلی بَینَةٍ یُلْهِمُهُ اللهُ بِعِلْمِهِ.
آنگاه که قائم آل محمد علیه السّلام ظهور کند در جامعه همچون داود پیامبر علیه السّلام قضاوت خواهد کرد؛ در باب احکام صادره نیازی به شاهد و بیّنه ندارد بلکه واقعیت و حقیقت امر را خداوند به وی الهام می کند و او مأمور است تا به علم خویش عمل کند.
الغیبة، ص 122

***************************

امام باقر علیه السّلام فرمودند:
الْقائِمُ مِنّا مَنْصُورٌ بِالرُّعْبِ مُؤَیَّدٌ بِالنَّصْرِ تُطْوی لَهُ الْأَرْضُ وَ تَظْهَرُ لَهُ الْکنُوزُ وَ یَبْلُغُ سُلْطانُهُ الْمَشْرِقَ وَالْمَغْرِبَ وَیُظْهِرُ بِهِ اللهُ دِینَهُ کلَّهُ وَلُوْ کرِهَ الْمُشْرِکونَ فَلا یَبْقی عَلی وَجْهِ الْأَرْضِ خَرابٌ إِلاّ عُمِّرَ.
قائم ما بر اثر رعب و ترسی که در دلهای مخالفان ایجاد می شود، پیروز می گردد، زمین در اختیار او قرار می گیرد، همه گنجینه های نهفته در دل زمین برای او ظاهر می شوند، قدرت حکومت او شرق و غرب عالم را فرا می گیرد و دین خدا بوسیلة او به همگان عرضه می شود. گرچه کفار را ناخوش آید. و در سطح زمین خرابه ای باقی نمی ماند، جز آنکه به آبادانی تبدیل گردد.
المحجة البیضاء، ج 4، ص 341

***************************

امام علی علیه السّلام فرمودند:
وَ تَخْرُجُ الْأَرْضُ أَفالِیذَ کبِدِها وَتُلْقی إِلَیْهِ سَلَماً مَقالِیدَها.
(هنگامی که امام زمان قیام کند) زمین قطعات جگر (گنجینه های ارزنده) درون خود را بیرون می ریزد و کلیه خزینه های خود را به امام تسلیم می کند.
ارشاد مفید، ص 359

***************************

امام علی علیه السّلام فرمودند:
یَعْطِفُ الْهَوی عَلی الهُدی إِذا عَطَفُوا الْهُدی عَلی الْهَوَی وَیَعْطِفُ الرَّأْیَ عَلی الْقُرْآنِ إِذا عَطَفُوا الْقُرْآنَ عَلی الرَّأْیِ فَیُرِیکمْ کیْفَ عَدْلُ السِّیرَةِ وَیُحْیِی مَیْتَ الْکتابِ وَالسُّنَّةِ.
(مهدی موعود علیه السّلام پس از ظهور) هوای نفس را مطیع دین می سازد در صورتی که در جهان، دین در محور هوای نفس تفسیر می گردد و همچنین اظهار نظرها را پیرو نظر قرآن می سازد در حالیکه عکس آن می باشد و مشاهده خواهید کرد که چگونه سیره ها بسوی شاه راه حقیقت تغییر مسیر خواهد داد و قرآن و سنت فراموش شده و متروک، حیات خویش را در جامعه باز می یابند.
نهج البلاغه، خطبه 136

***************************

امام صادق علیه السّلام فرمودند:
إِنَّ الْمُؤْمِنَ فِی زَمانِ الْقائِمِ وَ هوَ بِالْمَشْرِقِ لَیَری أَخاهُ الَّذی فِی المَغْرِب وَ کذا الَّذیِ فِی الْمَغْرِبِ یَری أَخاهُ الَّذیِ فِی الْمَشْرِقِ.
البته انسان با ایمان در زمان حضرت قائم در حالیکه در مشرق است، برادر و دوست خود را که در مغرب بسر می برد می بیند و همچنین، آنکس که در مغرب است، برادر خود را در مشرق می بیند.
بحار الأنوار، ج 52، ص 391

***************************

امام باقر علیه السّلام فرمودند:
إِذا قامَ قائِمُنا وَضَعَ اللهُ یَدَهُ عَلی رُؤُوسِ الْعِبادِ فَجَمَعَ بِها عُقُولَهُمْ وَ کمُلَتْ بها أَحْلامُهُمْ.
آنگاه که قائم ما قیام کند خداوند متعال عنایت خویش را متوجّه مردم خواهد ساخت آن چنان که عقل آنان را جمع و حلم آنان کامل می گردد.
الکافی، ج 1، ص 25

***************************

امام صادق علیه السّلام فرمودند:
قالَ أَبو عَبْدِ اللهِ علیه السّلام : إِنَّ قائِمَنا إِذا قامَ مَدَّ اللهُ عَزَّ وَجَلَّ لِشِیعَتِنا فِی أَسْماعِهِمْ وَ أَبْصارِهِمْ حَتّی (لا) یَکونَ بَیْنَهُمْ وَبَیْنَ الْقائِمِ بَرِیدٌ یُکلِّمَهُمْ فَیَسْمَعُونَ وَ یَنْظُرُونَ إِلَیْهِ وَهُوَ فِی مَکانِهِ.
همانا آنگاه که قائم ما ظهور کند، خداوند نیروی شنوایی و بینایی شیعیان و پیروان ما را آن چنان تقویت خواهد کرد که از فاصله بسیار دور صدای امام را می شنوند و آن حضرت را می بینند و با او صحبت می کنند، در صورتی که امام در جایگاه خویش مستقر است.
الکافی، ج 8، ص 240

***************************

امام صادق علیه السّلام فرمودند:
ما کانَ قَوْلُ لُوطٍ علیه السّلام لِقَوْمِهِ «لَوْ اَنَّ لِی بِکمْ قُوَّةً أَوْ آوِی إِلی رُکنٍ شَدِیدٍ» (سورة هود، آیه 80) إِلاّ تَمَنِّیاً لِقُوّةِ الْقائِمِ الْمَهْدِیِّ وَشِدَّةِ أَصْحابِهِ وَهُمْ الرُّکنُ الشَّدِیدُ ... .
گفتار حضرت لوط علیه السّلام درباره قومش که فرمودند: «ای کاش مرا قوتی و یا پناهگاهی امن و استوار بود تا از شرّ شما محفوظ می ماندم» آرزویی است در حیطه قدرت قائم مهدی و استواری یارانش که عبارتند از رکن شدید، هر یک از یاران مهدی علیه السّلام دارای قدرت چهل مرد هستند، دلهای آنها از فولاد محکم تر است، اگر بر کوهها بگذرند کوهها درهم فرو ریزند و دست از شمشیرهای خود برنمی دارند تا آنکه خدا از آنان راضی شود.
ینابیع المودّه، ص 9

***************************

زراره می گوید: امام صادق علیه السّلام فرمودند:
یُنادیِ مُنادٍ بِاسْمِ الْقائِمِ علیه السّلام قلْتُ: خاصٌّ أمْ عامٌّ؟ قالَ: عامٌّ یَسْمَعُ کلُّ قَوْمٍ بِلِسانِهِمْ، قلْتُ فَمَنْ یُخالِفُ الْقائِمَ وَقَدْ نُودِیَ بِإِسْمِهِ؟ قالَ لا یَدَعُهُمْ إِبْلِیسُ ... .
منادی ای به نام «قائم آل محمد» - صلَی الله علیه و آله - (در جهان) ندایی می دهد. زراره گفت به امام گفتم: (طرف خطاب و یا شنونده آن) بعضی از مردم اند یا همه مردم؟ امام پاسخ داد: ندا عام است و همه با زبان خود آن را می شنوند. به امام عرض کردم: پس چه کسی در برابر این وضوح و صراحت ابلاغ، به مخالفت برمی خیزد؟ امام پاسخ داد: ابلیس مردم را آن چنان مورد وسوسة خویش قرار می دهد که در پایان شب، مردم نسبت به قیام امام، شک می کنند.
منتخب الأثر، ص 450

***************************

امام صادق علیه السّلام فرمودند:
عَنْ أبِی عَبْدِاللهِ علیه السّلام قالَ: مَنْ سَرَّهُ أَنْ یَکونَ مِنْ أَصْحابِ الْقائِمِ فَلْیَنْتَظِرْ وَلْیَعْمَلُ بِالْوَرَعِ وَمَحاسِنِ الْأَخْلاقِ وَهُوَ مَنْتَظِرٌ فَاِنْ ماتَ وَقامَ الْقائِمُ بَعْدَهُ کانَ لَهُ مِنَ الْأَجْرِ مِثْلُ أَجْرِ مَنْ أَدْرَکهُ.
کسی که دوست می دارد از اصحاب امام قائم بشمار آید، پس در انتظار بسر ببرد و ورع و پارسایی را پیشه خود سازد و به محاسن اخلاق بپردازد، این چنین کسی را منتظر گویند و اگر بمیرد در حالیکه امام خود را زیارت نکرده باشد، پاداش وی بسان کسانی است که در رکاب امام حضور دارند.
مستدرک سفینة البحار، ج 6، ص 184

***************************

امام باقر علیه السّلام فرمودند:
یَظْهَرُ الْمَهْدِیُّ بِمَکةَ عِنْدَ الْعِشاءِ مَعَهُ رایَةُ رَسُولِ اللهِ - صلَی الله علیه وآله - وَقَمِیصُهُ وَسَیْفُهُ وَعَلاماتٌ وَ نُورٌ وَبیانٌ.
مهدی (موعود (عج)) هنگام نماز عشا در مکه در حالی که پرچم رسول الله بر دست و پیراهن او را در بدن و شمشیر وی را با خود دارد، ظهور می کند و با او نشانه ها و نورانیت و بیان ویژه ای است.
روضة الکافی، ج 2، ص 145

***************************

پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله فرمودند:
الائمةُ من بعدی اثنا عشر اولُهم انت یا علی و آخرهم القائم المهدی یَفتَحُ الله علی یده مشارقَ الارضِ و مغارِبَها.
ائمه بعد از من، دوازده نفرند اولینشان تویی ای علی و آخرینشان مهدی قائم است، خداوند به دست او شرق و غرب زمین را فتح می کند.
صراط المستقیم، ج 2، ص 126

***************************

پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله فرمودند:
الائمه بعدی اثنا عشر، عدد شهور الحول و منا مهدی هذه الامة له هیبةُ موسی و بهاءُ عیسی و حکمُ داودَ و صبرُ ایوب.
ائمه بعد از من، دوازده نفرند؛ به تعداد ماه های سال و مهدی این امت از ما است، هیبتی موسی گونه دارد و به زیبایی مانند عیسی است و در حکم مانند داود و صبری ایوب وار دارد.
منتخب الاثر، ص 26

***************************

پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله فرمودند:
انَّ خُلَفائی و اوصیائی و حُجَجِ اللهِ علی الخَلقِ بعدی اثنا عشر اوَّلُهم اخی و آخِرُهم وَلَدی ... قال المهدی یملأها قسطاً و عدلاً ... .
همانا جانشینان و اوصیاء من و حجت های الهی بر مردم بعد از من دوازده نفرند، اولی آنها برادرم (علی) و آخرینشان فرزندم می باشد ... مهدی که دنیا را از قسط و عدل پر می‌کند ... .
بحار الانوار، ج 51، ص 71

***************************

پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله فرمودند:
والّذی بَعَثَنی بالحقِّ نبیاً لو لم یبقِ من الدنیا الا یومٌ واحدٌ لاطالَ اللهُ ذلک الیومَ حتی یَخرُجَ منه وَلَدی المهدیُّ فَیَنْزِلَ روحُ الله عیسی بن مریم علیه السّلام فَیُصلِّی خَلْفَه.
قسم به آن کس که مرا به حق به نبوت مبعوث کرد اگر از دنیا جز یک روز باقی نماند خداوند آن روز را آنقدر طولانی می کند تا فرزندم مهدی در آن روز قیام کند، پس عیسی بن مریم علیه السّلام فرود می آید و پشت سرش نماز می خواند.
بحار الانوار، ج 51، ص 71

***************************

پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله فرمودند:
طُوبی لمن ادرک قائمَ اهلِ بیتی و هو مقتدٍ به قبلَ قیامِهِ یأتِمُ به و بائمةِ الهُدی من قبلِهِ و یَبرَأُ الی الله من عدوِّهم اُولئِکَ رُفقائی و اکرمُ اُمَّتی علیَّ.
خوشا به حال کسی که زمان قائم اهل بیت مرا را درک کند، در حالی که قبل از قیامش از او پیروی می کرده، به او و ائمه هدی قبل از او متمسک شده و از دشمنانشان به سوی خداوند بیزاری می جسته است، آنها دوستان من و کریم ترینِ امت من هستند.
بحار الانوار، ج 51، ص 72

***************************

پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله فرمودند:
لابد للغلام من غیبة. فقیل له: و لِمَ یا رسول الله، قال: یخاف القتل.
لازم است مهدی در حالی که پسر بچه است غائب شود، گفته شد: ای رسول خدا غیبت برای چه، حضرت فرمودند: می ترسد کشته شود.
بحار الانوار، ج 52، ص 90

***************************

پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله در مریضی(ای که منجر به رحلتشان شد) به حضرت فاطمه علیها السلام فرمودند:
و الّذی نفسی بیده لابُدَّ لِهذِهِ الاُمَّةِ مِن مهدیٍ و هو واللهِ مِن وُلدِکِ.
قسم به آن کسی که جانم در دست اوست، حتما مهدی و هدایت گری برای این امت می آید و قسم به خدا او فرزند تو است.
بحار الانوار، ج 51، ص 67

***************************

پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله به امام علی علیه السّلام فرمودند:
انت ابو الائمةِ الإحدَی عشرة مِن صُلبکَ مطهرون معصومون و منهم المهدی.
تو پدر یازده امام که از صلب تو هستند می باشی، امامانی پاک و معصوم و مهدی از آنهاست.
صراط المستقیم، ج 2، ص 126

***************************

امام حسن علیه السّلام فرمودند:
یُطیلُ الله عُمرَهُ فی غَیبَةٍ ثُمَّ یُظهِرُهُ بِقُدرَتِهِ فی صُورَةِ شابٍ ابنِ دونَ اربعین سنةٍ ذلک لِیُعلَم اَنَّ اللهَ علی کل شیءٍ قدیر.
خداوند در زمان غیبت، عمر او (حضرت مهدی علیه السلام) را طولانی می گرداند سپس او را با قدرت خود به صورت جوانی که سنش کمتر از چهل سال است ظاهر می کند تا همه بدانند خداوند بر هر چیزی تواناست.
بحار الانوار، ج 51، ص 123

***************************

امام حسین علیه السّلام فرمودند:
امّا انَّ الصابِرَ فی غیبتِهِ علی الاذی و التکذیبِ بمنزلةِ المجاهدِ بالسیف بینَ یَدَی رسول الله - صلّی الله علیه و آله -.
همانا کسی که در زمان غیبت بر آزار و اذیت و تکذیب کردن ها صبر کند، همانند کسی است که با شمشیر در کنار رسول خدا - صلّی الله علیه و آله - مبارزه می کند.
بحار الانوار، ج 51، ص 133

***************************

ام هانی گوید به امام باقر علیه السّلام عرضه داشتم، معنی کلام خداوند در آیه «فلا اقسم بالخُنَّس» (تکویر، 15) چیست؟ حضرت فرمودند:
یا ام هانی امام یَخنِسُ سَنَةَ ستینَ و مأتینِ ثم یَظهَرُ کالشهاب یتَوقَد فی اللیلة الظلماء فان ادرکتِ زمانه قرَت عینُک.
ای ام هانی این آیه درباره امامی است که خود را از سال 260 پنهان نموده (به گونه‌ای که مردم او را نمی شناسند). سپس مانند شهابی درخشنده در شب تاریک، ظهور می کند پس اگر تو آن زمان را درک کردی چشمت روشن.
الکافی، ج 1، ص 341

***************************

امام صادق علیه السّلام فرمودند:
قال ابو عبدالله علیه السّلام : من اَقَرَّ بالائمةِ مِن آبائی وَ وُلدی و جَحَدَ المَهدیّ من وُلدی کان کمن اقرّ بجمیع الانبیا و جحد محمداً - صلّی الله علیه و آله - نبوته.
هر کس به امامت ائمه هدی از پدران و فرزندانم اقرار کند ولی فرزندم مهدی را انکار نماید، مانند کسی است که به نبوت تمامی پیامبران اقرار کند اما نبوت محمد - صلّی الله علیه و آله - را انکار نماید.
بحار الانوار، ج 51، ص 145

***************************

سلیمان گوید: به امام صادق علیه السّلام عرضه داشتم: مردم چگونه از حجتی (امام) که از نظر پنهان است، نفع می برند؟ حضرت فرمودند:
کما ینتفعون بالشمس اذا سترها السحاب.
همان گونه که از خورشید پشت ابر نفع می کنند (از او نیز نفع می برند).
بحار الانوار، ج 52، ص 92

***************************

امام صادق علیه السّلام فرمودند:
صاحب هذا الامور تعمی ولادته علی (هذا) الخلق لئلا یکون لاحد فی عنقه بیعة اذا خرج.
ولادت صاحب الامر علیه السّلام بر این مردم پوشیده است تا بیعت هیچ کس در هنگام ظهور بر گردن او نباشد.
بحار الانوار، ج 52، ص 95

***************************

امام سجاد علیه السّلام فرمودند:
ان اهل زمان غیبة، القائلون بامامتِه، المنتَظرون لظُهورِهِ افضَلُ اهل کلِ زمانٍ.
همانا مردم زمان غیبت که امامت او را پذیرفته اند و منتظر ظهور اویند، برتر از افراد همه زمانها هستند.
بحار الانوار، ج 52، ص 122

***************************

امام صادق علیه السّلام فرمودند:
قال ابو عبدالله علیه السّلام : انَّ لِصاحِبِ هذا الامر غیبةٌ المتمسک فیها بدینه کالخارط للقتاد.
همانا برای صاحب الامر غیبتی است (پس) کسی در دوران او دین خود را حفظ کند، مانند کسی است که خار مغیلان را با دست بتراشد.
الکافی، ج 1، ص 335

***************************

امام صادق علیه السّلام فرمودند:
اذا ادرکتَ هذا الزمان فادع بهذا الدعاء: اَللّهُمَّ عَرِّفْنی نفسَک فانّک اِنْ لَم تُعَرِّفْنی نَفسَکَ لَمْ أعرفْ نبیّک. اَللّهم عَرِّفْنی رَسُولَکْ فانّک اِنْ لَم تُعَرِّفْنی رَسُولَکْ لَمْ أعرفْ حُجَّتَک. اللهم عَرِّفْنی حُجَّتَک فانّک اِنْ لَم تُعَرِّفْنی حُجَّتَک ضَلَلْتُ عَنْ دینی.
هر گاه زمان غیبت را درک کردی پس این دعا را بخوان: خداوندا شناخت خودت را به من عطا کن، چرا که اگر تو خود را به من نشناسانی، نبیّت را نخواهم شناخت، خداوندا رسولت را به من بشناسان، چرا که اگر شناخت رسولت را به من عطا نکنی، حجت تو (امام زمان) را نخواهم شناخت، خداوندا حجتت را به من بشناسان، چرا که اگر او را به من نشناسانی از دینم گمراه می شوم.
الکافی، ج 1، ص 337

***************************

امام صادق علیه السّلام فرمودند:
اذا قام القائم عرض الایمانَ علی کلِ ناصبٍ فان دخلَ فیه بحقیقةٍ و الا ضَرَبَ عُنُقَهُ او یُؤَدِی الجزیةَ کما یؤدیها الیوم اهل الذمه.
زمانی که قائم علیه السّلام قیام کند، ایمان را بر هر ناصبی (غیرمومنی) عرضه می کند، پس اگر واقعاً ایمان آورد او را رها می کند و اگر ایمان حقیقی نیاورد یا گردن او را می زند و یا او را مجبور به پرداخت جزیه می کند، چنانکه اهل ذمه امروز جزیه می دهند.
الکافی، ج 8، ص 227

***************************

امام صادق علیه السّلام فرمودند:
ان قائمَنا اذا قام مدَّ اللهُ عزَّوجلَّ لشیعتنا فی اسماعهم و ابصارهم حتی لا یکون بینهم و بین القائم برید، یکلمهم فیسمعون و ینظرون الیه و هو فی مکانه.
وقتی قائم ما قیام کند، خداوند چشمان و گوشهای شیعیان ما را تیز می کند، به گونه ای که میان قائم و شیعیانش پیکی نیست، او صحبت می کند و آنها می شنوند و او را می بینند، در حالی که او در جای خود می باشد.
الکافی، ج 8، ص 241

***************************

امام باقر علیه السّلام در جواب سئوالی که در مورد قائم علیه السّلام از ایشان پرسیده شده بود، فرمودند:
لا یکون حتی ینادی مناد من السماء یسمع اهل المشرق و اهل المغرب حتی یسمع الفتاة فی حذرها.
(حضرت مهدی علیه السلام) قیام نمی کند تا آن که منادیی از آسمان ندا دهد، ندایی که اهل شرق و غرب عالم، حتی دختران پرده نشین از پس پرده آن را می شنوند.
اثبات الهداة، ج 7، ص 424

***************************

امام باقر علیه السّلام فرمودند:
السُّفیانی و القائمُ فی سَنَةٍ واحدةٍ.
خروج سفیانی و قیام قائم علیه السّلام در یک سال اتفاق می افتد.
اثبات الهداة، ج 7، ص 426

***************************

امام باقر علیه السّلام فرمودند:
انّ القائمَ اذا قام بمکةَ و ارادَ أن یَتَوَجَّهَ الی الکوفةِ نادَی مُنادیهِ الا لا یحملْ احدٌ منکم ... .
همانا قائم زمانی که در مکه قیام کرد و خواست به سوی کوفه حرکت کند، منادیش ندا می دهد. «آگاه باشید هیچ کس از شما غذا و نوشیدنی حمل نکند» و حضرت، سنگ موسی بن عمران را همراه خود دارند و آن بار شتری است، پس در هیچ جای فرود نمی آیند مگر اینکه چشمه ای از آن می جوشد، پس هر کس گرسنه یا تشنه باشد سیر می شود و این توشه آنها تا نجف است.
الکافی، ج 1، ص 231

***************************

امام باقر علیه السّلام فرمودند:
ان الله تبارک و تعالی حیثُ خَلَقَ الخلقَ ... أخَذَ المیثاقَ علی اُوِلی العزمِ انّنی ربُّکُم و محمدً رسولی و علی امیرُ المؤمنین و اوصیائُه من بعده وُلاةُ امری و خُزّانُ علمی ... .
خداوند تبارک و تعالی زمانی که مخلوقات را آفرید ... از پیامبران اولی العزم پیمان گرفت که من پروردگار شمایم و محمد فرستاده من است و علی و جانشینان بعد از او والیان امر و مخزن علم من هستند و همانا به وسیله مهدی دینم را یاری می کنم و حکومتم را بر پا می سازم و از دشمنانم انتقام می گیرم و به وسیله او همه را به بندگی خود می کشانم، خواه از روی اطاعت باشد و خواه از روی اکراه.
الکافی، ج2، ص 8

***************************

ایوب بن نوح گوید: به امام رضا علیه السّلام عرضه داشتم : ما امید داریم شما صاحب الامر باشید و خداوند امر ظهور را به راحتی و بدون جنگ به شما واگذار کند، همانا ما با شما بیعت کرده و درهم ها را بنام شما ضرب می کنیم، حضرت رضا علیه السّلام فرمودند:

از ما اهلبیت احدی نیست که نامه های (فراوانی) برای او بیاید و با انگشتان به او اشاره شود و از مسائل (متفاوتی) از او سئوال شود و اموالی برایش بیاورند مگر اینکه کشته می شود یا می میرد تا این که خداوند برای این امر پسر بچه ای از ما اهل بیت را مبعوث می کند ... .
بحار الانوار، ج 51، ص 37

***************************

امام علی علیه السّلام فرمودند:
هو شابٌ مربوعٌ، حَسَنُ الوجهِ حَسَنُ الشَّعرِ، یَسیلُ شَعرُهُ علی منکِبَیهِ و نُورُ وجِههِ یَعلُو سَوادَ لِحیتِهِ و رأسِهِ.
او (حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف) جوانی است چهار شانه، نیکو روی و زیبا موی که مویش بر شانه اش ریخته و نور صورتش بر سیاهی موی سر و صورتش برتری دارد.
بحار الانوار، ج 51، ص 36

***************************

امام علی علیه السّلام فرمودند:
الا و انَّ من أدرَکَها منّا یَسرِی فیها بِسراجٍ مُنیرٍ و یَحذُو فیها علی مثال الصالحین.
بدانید که همانا آن کسی که از ما (حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف) فتنه های آینده را دریابد، با چراغی روشن در آن گام می نهد و بر همان سیره و روش صالحان (پیامبر و ائمه) رفتار می کند.
نهج البلاغه، خطبه 150

***************************

امام صادق علیه السّلام فرمودند:
اِنَّ قائِمَنا اَهْلَ الْبَیْتِ اِذا قامَ لَبِسَ ثِیابَ عَلیٍّ علیه السلام .
بدرستی که هنگامی که قائم ما اهل بیت قیام نماید، لباسی همانند لباس امیر المؤمنین خواهد پوشید.
سفینة البحار، ج2، ص504

***************************

امام حسن عسکرى علیه السلام در توصیف حضرت مهدى علیه السلام فرمودند:
فاذا قام قضى بین الناس بعلمه کقضاء داود علیه السلام لا یساءل البینة.
چون او (حضرت مهدى علیه السلام) قیام نماید، بین مردم بر اساس دانش خود حکم کند همانند قضاوت حضرت داود، و درخواست شاهد نمى کند.
الکافى، ج 1، ص 509، روایت 13.

***************************

پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمودند:
یبلغ من رد المهدى المظالم حتى لو کان تحت ضرس انسان شى انتزعه حتى یرده.
کار (امام) مهدى علیه السّلام در باز پس گرفتن حقوق بدانجا رسد که اگر در بن دندان انسانى حق فردى دیگر نهاده باشد، آن را باز پس گرفته و (به صاحب حق) بر مى گرداند.
موسوعة احادیث الامام المهدى، ج 1، ص 221

***************************

پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمودند:
ان فى امتى المهدى... فیجى الیه رجل فیقول: یا مهدى اعطنى، اعطنى! قال: فیحثى له فى ثوبه ما استطاع ان یحمله.
مهدى(علیه السّلام) از امت من است... شخص به محضر او مى آید و مى گوید: اى مهدى! به من چیزى بده! مرا چیزى ببخش! پس آن حضرت به اندازه اى که آن مرد بتواند بردارد و حمل کند (ثروت و مال) در دامان او مى ریزد.
سنن ترمذى، ج 4، ص 439، روایت 2232.

***************************

پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمودند:
انه یستخرج الکنوز و یقسم المال.
(امام مهدى علیه السّلام) گنجها را استخراخ مى کند و ثروتها را تقسیم مى نماید.
منتخب الائر، ص 472.

***************************

پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمودند:
القائم من ولدى... و سنته سنتى یقیم الناس على ملتى و شریعتى و یدعوهم الى کتاب الله عزوجل.
قائم از فرزندان من است، شیوه و سنت او سنت من است و مردم را بر اساس دین و شریعت من بر پاى مى دارد و به کتاب خداوند دعوت مى کند.
بحارالانوار، ج 51، ص 73، روایت 19.

***************************

پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمودند:
علامة المهدى ان یکون شدیدا على العمال جوادا بالمال رحیما بالمساکین.
از نشانه هاى مهدى است: سختگیرى در برخورد با کارگزارن. بخشندگى مال. مهربانى و رحمت با تهیدستان.
موسوعة احادیث الامام المهدى، ص 246، ج 1، روایت 152.

***************************

امام صادق علیه السّلام فرمودند:
یفقد الناس امامهم فیشهد الموسم فیراهم و لا یرونه.
مردم امام خویش را نیابند (امامشان غایب از نظرها باشد پس امام هنگام حج) در مراسم حج حضور یابد و ایشان را ببیند، ولى آنان وى را نبینند.
وسائل الشیعة، ج 8، ص 96، روایت 9.

***************************

امام صادق علیه السّلام فرمودند:
ان قائمنا اذا قام لبس لباس على علیه السلام و سار بسیرته.
همانا چون قائم ما قیام کند، لباس على علیه السلام را بپوشد و بر اساس ‍ شیوه و سیره او رفتار نماید.
وسائل الشیعة، ج 3، ص 348، روایت 7.

***************************

امام صادق علیه السّلام فرمودند:
و ما تستعجلون بخروج القائم؟ فوالله ما لباسه الا الغلیظ و لا طعامه الا الجشب و ما هو الا السیف و الموت تحت ظل السیف.
چرا درباره قیام قائم شتاب مى کنید؟ به خدا سوگند! لباسش جز لباسى ضخیم و خوراکش جز غذایى ناگوار نیست. قیام او جز شمشیر و مرگ در سایه شمشیر نیست.
بحارالانوار، ج 52، ص 354.

***************************

امام رضا علیه السّلام فرمودند:
لو قد خرج قائمنا لم یکن الا العلق و العرق، القوم على السروج و ما لباس ‍ القائم الا الغلیظ و ما طعامه الا الجشب.
چون قائم ما قیام کند، چیزى جز مرگ و عرق نخواهد بود. افراد هماره بر پشت اسبها (در نبرد) خواهند بود. لباس قائم لباسى خشن و غذایش ‍ طعامى ناگوار و بدمزه خواهد بود.
بحارالانوار، ج 52، ص 359.

***************************

امام حسین علیه السّلام فرمودند:
فى القائم منا سنن من الانبیاء... فاما من نوح فطول العمر و اءما من ابراهیم فخفاء الولادة و اعتزال الناس و اما من موسى فالخوف و الغیبة و اءما من عیسى فاختلاف الناس فیه و اءما من ایوب فالفرج بعد البلوى و اءما من محمد فالخروج بالسیف.
در قائم ما سنتها و ویژگیهایى از پیامبران وجود دارد: از نوح علیه السلام عمر طولانى، از ابراهیم علیه السلام مخفى بودن و ولادت و دورى گزینى از مردم، از موسى علیه السلام ترس و غیبت، از عیسى علیه السلام اختلاف مردم درباره او، از ایوب علیه السلام گشایش پس از گرفتاریها، و از محمد علیه السلام قیام با شمشیر.
کشف الغمة، ج 3، ص 329.

***************************

امام حسین علیه السّلام فرمودند:
صاحب الامر یضع سیفه على عاتقه ثمانیة اشهر.
صاحب الامر شمشیرش را به مدت هشت ماه بر شانه خویش مى گذارد (و به نبردى پیوسته مى پردازد).
کمال الدین، ص 318، روایت 5.

***************************

امام باقر علیه السلام درباره این آیه شریفه (وَلَمَنِ انْتَصَرَ بَعْدَ ظُلْمِهِ...؛ و براى آن کس که انتقام کشد پس از ستمى که بر او رفته است. (شوری/41))، فرمودند:
ذلک القائم علیه السلام اذا قام انتصر من بنى امیة و من المکذبین و من النصاب.
منظور از این آیه، قائم آل محمد علیه السلام است، چون او قیام کند از بنى امیه و تکذیب کنندگان و دشمنان انتقام بگیرد.
تفسیر برهان، ج 1، ص 212.

***************************

امام باقر علیه السّلام فرمودند:
اذا قام القائم علیه السلام یوسع الطریق الاءعظم... و یهدم کل مسجد على الطریق و یسد کل کوة الى الطریق و کل جناح و کنیف و میزاب الى الطریق.
چون قائم علیه السلام قیام کند، راههاى اصلى را توسعه مى دهد و هر مسجدى را که مانع را باشد ویران مى سازد و هر پنجره را که به سوى راههاى عمومى گشوده باشد و نیز هر گونه ایوان و آبریزگاه و ناودانى را که به طرف راههاى عمومى باشد مى بندد.
الغیبة، شیخ طوسى، ص 475.

***************************

امام باقر علیه السّلام فرمودند:
یهدم ما کان قبله کما هدم رسول الله (صلى الله علیه و آله و سلم) امر الجاهلیة و یستاءنف الاسلام جدیدا.
او (امام مهدى علیه السّلام) آنچه را پیش از او بوده است در هم ریزد؛ آنگونه که رسول خدا (صلى الله علیه و آله و سلم) امور جاهلیت را در هم ریخت. مهدى علیه السلام اسلام را به گونه اى تازه و جدید مى آغازد.
الغیبة، نعمانى، ص 152.

***************************

امام باقر علیه السّلام فرمودند:
اذا ظهر القائم سوى بین الناس حتى لا ترى محتاجا الى الزکاة.
چون قائم علیه السلام ظهور کند آنگونه بین مردم به مساوات رفتار نماید که نیازمند به دریافت زکات دیده نشود.
بحارالانوار ج 52، ص 390، روایت 212.

***************************

امام باقر علیه السّلام فرمودند:
القائم منا منصور بالرعب مؤ ید بالنصر... یبلغ سلطانه المشرق و المغرب... فلا یبقى على وجه الارض خراب الا عمر.
قائم ما به وسیله بیم، یارى شود و با پیروزى تأیید گردد... حکومت او مشرق و مغرب را فرا گیرد. پس در تمامى روى زمین خرابى باقى نمى ماند مگر آن که آباد شود.
منهاج البراعة، ج 8، ص 353.

***************************

امام علی علیه السلام در توصیف امام مهدى علیه السّلام فرمودند:
فلا یترک عبدا مسلما الا اشتراه و اعتقه و لا غارما الا قضى دینه و لا مظلمة لاحد من الناس الا ردها و لا یقتل قتیل الا قضى عنه دینه و الحق عیاله فى العطاء.
هیچ برده مسلمانى باقى نمى ماند مگر آن که (حضرت مهدى علیه السلام) او را خریده و آزاد مى سازد و بدهکارى نیست مگر آن که وام او را بپردازد. ستمى بر کسى نمى رود مگر آن که داد او را بستاند. کسى کشته نمى شود مگر این که قرض او ادا مى کند و خانواده اش را تحت پوشش کمک‌هاى خویش قرار مى دهد.
الامام المهدى، ص 631.

***************************

امام باقر علیه السّلام فرمودند:
اذا قام قائمنا فانه یقسم بالسویة و یعدل فى خلق الرحمن البر منهم و الفاجر.
چون قائم ما بپاى خیزد به طور مساوى تقسیم مى کند و در میان خلق خدا - با نیک و بد - به عدالت رفتار مى نماید.
علل الشرایع، ص 161

***************************

امام صادق علیه السّلام فرمودند:
العلم سبعة و عشرون جزءا فجمیع ما جائت به الرسل جزءان فلم یعرف الناس حتى الیوم غیر الجزئین فاذا قام القائم اخرج الخمسة و العشرین جزء فبثها فى الناس.
دانش، بیست و هفت قسمت است. تمامى آنچه پیامبران آورده اند دو قسمت است و مردم تاکنون بیش از دو قسمت را نشناخته اند. چون قائم بپاى خیزد، بیست و پنج قسمت دیگر را بیرون آورد و در میان مردم بپراکند.
موسوعة احادیث المهدى (عجل الله تعالی فرجه الشریف)، ج 4، ص 53.

***************************

امام صادق علیه السّلام فرمودند:
فیقبل على الطائفة المنحرفة فیعظهم و یدعوهم ثلاثه ایام فلا یزدادون الا طغیانا و کفرا فیاءمر بقتلهم فیقتلون جمیعا.
پس (امام مهدى علیه السّلام) روى به گروه منحرفان نماید و سه روز آنان را موعظه و دعوت کند و چون آنان بر طغیان و کفرشان بیفزایند، فرمان به کشتار آنان مى دهد، و همگى را مى کشند.
نوائب الدهور، ج 3، ص 142.

***************************

امام علی علیه السّلام فرمودند:
یعطف الهوى على الهدى اذا عطفوا الهدى على الهوى و یعطف الراءى على القرآن اذا عطفوا القرآن على الراءى.
هنگامى که مردم هدایت را تحت الشعاع هواى نفس خود قرار دهند (مهدى علیه السّلام) خواسته هاى نفسانى را تحت الشعاع هدایت قرار مى دهد و هنگامى که مردم قرآن را بر اساس رأى و خواسته هاى خود تفسیر کنند (مهدى علیه السلام) آراء و نظریات را پیرو قرآن قرار مى دهد.
نهج البلاغه، خطبه 138.

***************************

امام صادق علیه السّلام فرمودند:
یفرق المهدى اصحابه فى جمیع البلدان و یاءمرهم بالعدل و الاحسان و یجعلهم حکاما فى الاقالیم و یاءمرهم بعمران المدن.
مهدى(علیه السّلام) اصحاب خویش را در تمامى شهرها مى پراکند و آنان را به عدالت و احسان فرمان مى دهد، آنان را حاکمان مناطق مختلف قرار داده به آنان دستور مى دهد که به آبادانى و سازندگى شهرها بپردازند.
یوم الخلاص، ص 395

***************************

امام صادق علیه السّلام فرمودند:
فاذا قام قائمنا علیه السلام حرم على کل ذى کنز کنزه حتى یاءتوه به یستعین به.
چون قائم ما قیام کند، هر گنجى را بر صاحب آن حرام نماید، تا آن را به خدمت او آورند و او آن گنج را (در راه مصالح مردم) به کار گیرد.
تهذیب الاحکام، ج 4، ص 144، روایت 402

***************************

امام علی علیه السّلام فرمودند:
فیریکم کیف عدل السیرة و یحیى میت الکتاب و السنة.
(امام مهدى علیه السّلام) شیوه عدالت را به شما نشان مى دهد و احکام از بین رفته کتاب و سنت را زنده سازد.
نهج البلاغه خطبه 138

***************************

امام علی علیه السّلام فرمودند:
لینز عن عنکم قضاة السوء... و لیعزلن عنکم امراء الجور و لیطهرن الارض من کل غاش و لیعملن بالعدل.
براستى او (امام مهدى علیه السّلام) قاضیان زشت کردار را بر کنار مى کند و حکمرانان ستمگر را بر مى دارد و زمین را از هر ستمگرى پاکیزه مى کند و خود به عدالت رفتار مى نماید.
بحارالانوار، ج 51، ص 120، حدیث 23.

***************************

امام علی علیه السّلام فرمودند:
... وضع یده على رؤ وس العباد فلا یبقى مؤ من الا صار قلبه اشد من زبر الحدید و اعطاه الله قوة اربعین رجلا.
(امام مهدى علیه السّلام) دست بر سر بندگان (خداوند) گذارد، پس هیچ مؤمنى باقى نمى ماند جز آن که قلبش محکم تر از پاره هاى آن گردد و خداوند به او نیروى چهل مرد را عنایت فرماید.
کمال الدین، ص 653.

مطالب مرتبط با این موضوع

  1. Description: ویرایش ۹۰ فایده در دعا برای فرج امام زمان(عج)
  2. Description: ویرایش چه کنیم تا لایق نگاه امام زمان علیه السلام شویم؟
  3. Description: ویرایش تشبیه امام زمان علیه السلام به خورشید پشت ابر
  4. Description: ویرایش نکاتی خواندنی از امام زمان(ع) و جریان تولد حضرت
  5. Description: ویرایش اثبات ولادت و وجود امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف)
  6. Description: ویرایش تأثیر دعا در تعجیل فرج امام زمان علیه السلام
  7. Description: ویرایش سؤالاتی مهم پیرامون امام زمان(ع)
  8. Description: ویرایش اسرار و فلسفه غیبت امام زمان(ع)
  9. Description: ویرایش در دوران غیبت امام زمان(ع) چه کنیم؟
  10. اسامی و القاب حضرت مهدی علیه السلام
  11. مهدی شناسی در روایات شیعه

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی