گنجینه

مطالب مفید برای شما دوست عزیز

گنجینه

مطالب مفید برای شما دوست عزیز

گنجینه
طبقه بندی موضوعی

کانال گنجینه
اینستگرام گنجینه
آپارات گنجینه
بایگانی
پیوندهای روزانه

فضائل و کرامات حضرت علی اکبر علیه السلام

شنبه, ۹ خرداد ۱۳۹۴، ۰۴:۵۳ ب.ظ

سلام بر تو ای فرزند رسول خدا، سلام بر تو ای فرزند امیرالمؤمنین، سلام بر تو ای فرزند حسن و حسین .

برخی از  فضائل و کرامات حضرت علی اکبر علیه السلام را می خوانیم؛

 

الف: شباهت او به پیامبر اکرم(ص) این جوان خوش سیما در طلاقت زبان و زیبائی صورت و سیرت و خلقت اشبه مردم به رسول خدا(ص) بود، که جامع همه کمالات و صفات حسنه و اخلاق نیکو می باشد. نعمت های خداوند بی شمار است «‌ و اگر نعمتهای خدا را بشمارید، آنها را شماره نتوانید کرد».(1)

 

مع ذلک قرآن نعمتهای دنیوی را کوچک شمرده که « بگو بهره مندی از این دنیا اندک است ». (2) و لیکن دربارۀ اخلاق پیامبر (ص) میفرماید: « همانا تو دارای اخلاق عظیم و برجسته ای هستی » . (3) و حضرت علی اکبر (ع) در جمع صفات و اخلاق چون حضرت محمّد (ص) بود.

 

پدر بزرگوارش دربارۀ‌ او فرمودند: « خدایا گواه باش جوانی که در خلقت و سیرت و گفتار شبیه ترین مردم به پیامبرت بود به جنگ این مردم رفت، و ما هرگاه به دیدن پیامبرت مشتاق می شدیم به این جوان نگاه می کردیم ». (4)

 

 

ب: عصمت آن بزرگوار عصمت همانند عدالت دارای درجات متفاوت است، و هیچکس به درجۀ‌ چهارده معصوم (ع) نمی رسد،‌ لکن خداوند مقام عصمت را به حضرت علی اکبر (ع) لطف فرموده است. کلمۀ « طیّب » و« زکیّ » که درزیارت رجبیّه امام حسین (ع) است را می توان مؤیّد عصمت دانست.

 

 

ج: صفات آن سرور حضرت علی اکبر دارای صفات جلال و جمال و ملکات نیکو بود، و به عالم ملکوت وصل بود. دو حدیث از مرحوم سیّد بن طاووس و شیخ مفید در طیّ طریق کربلا نقل کردیم که به پدر بزرگوارش گفت: « آیا ما بر حقّ نیستیم؟». حضرت فرمودند: بلی. گفت: « حال که چنین است از مرگ باکی نداریم».

 

 

د: شجاعت آن بزرگوار شجاعت را از علی مرتضی (ع) به ارث برده بود. علّامه مجلسی (ره) نقل می کند: آن حضرت به هر جانب روی می آورد گروهی را به خاک هلاکت می افکند، «‌بقدری از آن لشکر کشت که از کثرت کشته به شیون آمدند، و روایت شده؛ علی اکبر با آنکه تشنه بود 120نفر را کشت آنگاه نزد پدر بازگشت. دوباره به میدان آمد و آنقدر جنگید تا کشته ها به دویست نفر رسید». (5)

 

 

ه: تربیت شدن در دامان عمویش حضرت مجتبی و پدرش سیّدالشّهداء(ع) در«کافی» و «فقیه» و «تذهیب» در زیارتی ازحضرت صادق(ع) روایت شده که کنار قبر فرزند آن حضرت علی بن الحسین(ع) که نزد پای پدر مدفون است می روی و می گوئی: «‌ سلام بر تو ای فرزند رسول خدا، سلام بر تو ای فرزند امیرالمؤمنین، سلام بر تو ای فرزند حسن و حسین». (6)

 

شیخ صدوق (ره) بعد از نقل این زیارت می فرماید: این اصلح زیارات نزد من است. گفته اند: ( برای این فرزند امام حسن (ع) گفته شده است که چون امام مجتبی (ع) مربّی و معلّم حضرت علی اکبر(ع) بوده است، و در حدیث آمده است: « پدر سه گونه است؛ آنکه ترا به دنیا آورد، و کسی که تو را تعلیم نموده، و دیگر پدر زن ». (7)

 

محدّث قمی (ره) می نویسد: دراین مدّتی که آن حضرت دردنیا بود، عمر شریف خودرا صرف عبادت و زهادت و اطعام مساکین و اکرام مسافرین، و سعۀ در اخلاق و توسعه در ارزاق فرموده بحدّی که در مدحش گفته شده: لَمْ تَرَ عَیْنُ نَظَرَتْ مِثْلَهُ مِنْ مُحْتَفٍ یَمشُی وَ لا ناعِلٍ * هیچ دیده ای مانند او ندیده است، نه کسی که پابرهنه راه می رود و نه کفش پوشیده .

 

حضرت امیرالمؤمنین (ع) بسیار او را دوست می داشت، حتّی آنکه او را مدح نموده، اشعاری درمدح او می سرود. بوالفرج اصفهانی در« مقاتل الطالبین » از مغیره نقل می کند که روزی معاویه گفت: امروز سزاوارترین مردم به خلافت کیست؟ گفتند:‌ تو، گفت: چنین نیست بلکه شایسته ترین مردم براین امر علی بن الحسین (ع)(علی اکبر) است. چون جدّش رسول خدا(ص) می باشد و شجاعت بنی هاشم و سخاوت بنی امیه و جمال و بزرگ منشی ثقیف دراو جمع است..(8)

 

 

پی نوشتها:

1- سورۀ ابراهیم ، آیۀ 342

2-سورۀ نساء آیۀ 773

3-سورۀ قلم، آیۀ 44

4-لهوف / 113، مثیرالاحزان /685

5-بحارالانوار:45/43و446

6-مفاتیح الجنان زیارت مطلقه اول امام حسین(ع)

7- سورۀ انعام 

8- منتهی الامال: 1/ 375

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۴/۰۳/۰۹
مجید کمالی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی