گنجینه

مطالب مفید برای شما دوست عزیز

گنجینه

مطالب مفید برای شما دوست عزیز

گنجینه
طبقه بندی موضوعی

کانال گنجینه
اینستگرام گنجینه
آپارات گنجینه
بایگانی
پیوندهای روزانه

تأکید قرآن بیشتر بر چه عملی است و چرا؟

شنبه, ۱۵ فروردين ۱۳۹۴، ۱۱:۳۴ ق.ظ

یکی از معارف حیات‌بخش قرآن، مسئله انفاق است که از یک سو راهکاری برای برطرف کردن فاصله طبقاتی و از بین بردن فقر از جامعه است...

یکی از معارف حیات‌بخش قرآن، مسئله انفاق است که از یک سو راهکاری برای برطرف کردن فاصله طبقاتی و از بین بردن فقر از جامعه است و از سوی دیگر دستور العملی برای خودسازی و تزکیه نفس در راه تکامل روح آدمی. این بدان معناست که فقط گیرنده انفاق نفع نمی برد و قطعاً انفاق کننده بهره معنوی بسیار بیشتری خواهد برد.


حضرت صدقه طاهره سلام الله علیها در این زمینه الگویی بی بدیل به شمار می روند و در موارد متعددی انفاق های خاصّ حضرت روایت شده است.


حضرت زهرا (س) انفاق را نه فقط برای کمک کردن به مستمند بلکه برای تکامل معنوی خویش انجام می داد و لذا از این عمل لذت می برد. حضرت در این رابطه می فرمودند:


«حبّب إلیَّ مِن دُنیاکُم ثَلاث؛ از دنیای شما سه چیز محبوب من است:


۱. تِلاوة کتاب الله؛ تلاوت قرآن


۲. والنَّظر فِی وَجهِ رَسول الله؛ نگاه به چهرة رسول خدا (ص)


۳. و الإنفاق فِی سَبیلِ الله؛ انفاق در راه خدا.» (نهج الحیاة، ص ۲۱۷، ح ۱۶۴)

 


سه نکته:


* چرا این همه تأکید!؟
یکی از بیشترین تأکیدات قرآن در سوره های مختلف روی مساله انفاق و صدقات است. قطعاً خداوند که «یرزق مَن یشاء بغیر حساب» است نیازی به انفاق های ما ندارد. پس سرّ این همه تاکید در چیست؟ قطعاً سازندگی معنوی این عمل و تاثیر فوق العاده آن بر صیغل روح انسان که موجب دل کندن از دنیا می شود مدّ نظر است.

 

** پاک شدن رذایل اخلاقی
با هزینه کردن مال در راه خدا بسیاری از رذایل اخلاقی همچون دنیاپرستی، بخل، خودخواهی، حرص و طمع از صفحه دل آدمی پاک می‌ گردد؛ چنانکه خداوند متعال خطاب به پیامبر اکرم(ص)، می فرماید:
«از اموال آنها صدقه‌ای بگیر تا به وسیله آن، ایشان را پاکسازی و پرورش دهی.» (سوره توبه، آیه ۱۰۳)

 

*** پدرش به فدای او باد!
نقل شده که چون حضرت رسول(ص) از سفری مراجعت می فرمود، اول به خانه حضرت فاطمه(س) تشریف می برد و مدتی می ماند و بعد از آن به منزل خود می رفت. در یکی از سفرهای پیامبر(ص)، حضرت زهرا(س) برای خود دستبند و گلوبند و گوشواره از جنس نقره تهیه کرده و پرده ای بر در خانه خود آویخته بود.

 

هنگامی که رسول خدا(ص) از سفر مراجعت کرد و به خانه فاطمه(س) وارد شد، چون چشمش به زینت های مورد استفاده فاطمه(س) افتاد، با ناراحتی از خانه بیرون رفت و به مسجد وارد شد و در کنار منبر نشست. حضرت فاطمه(س) با فهمیدن علت این رفتار پدر برای جلب خشنودی و رضایت رسول اکرم(ص) همه آن زینت ها را به نزد پدر فرستاد و پیغام داد که دخترت سلام می رساند و می‌گوید: اینها را در راه خدا انفاق کنید! و چون آنها را به نزد پیامبر(ص) آوردند، سه مرتبه فرمود: «آنچه را که می‌خواستم، فاطمه انجام داد. پدرش به فدای او باد!» (منتهی الآمال، شیخ عباس قمی، صص ۱۵۹ – ۱۶۰)

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۴/۰۱/۱۵
مجید کمالی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی