قضیه مسلمانی ما از این قرار است…
سخن را از اینجا آغاز کنیم که آیا تا کنون در مورد فرهنگ و وظیفه ما در قبال آن فکر کرده ایم یا نه؟آیا همانگوئه که به رشد اقتصادی خود بسیار اهمیت می دهیم به رشد فرهنگی و دینی خود نیز توجه خواهیم کرد؟
همانگونه که می دانیم در میان رشد ها یک رشد است که ما نام آن را<رشد اسلامی> می گذاریم؛و در واقع موضوع مد نظر ما همان رشد اسلامی می باشد.رشد اسلامی در حقیقت به چه معناست؟ یعنی در میان همه مسئولیت هایی که داریم یک مسئولیت هم درباره خود اسلام داریم.
اسلام به عنوان یک سرمایه معنوی و یک امکان فوق العاده که در اختیار ماست،ما در مقابل این ثروت معنوی مسئولیت داریم ؛چه مسئولیتی؟مسئولیت شناخت،مسئولیت حفظ،مسئولیت نگهداری،مسئولیت بهره برداری و…
ما باید حساب خودمان را برسیم،آیا ما مسلمان ها چنین رشدی تا به حال داشته ایم یا خیر؟آیا شناخت ما درباره اسلام شناخت صحیحی است؟آیا حقیقت ما اسلام را می شناسیم؟تا سرمایه عظیم خود را نشناسیم و از وجود آن آگاه نباشیم و ارزش سرمایه خودمان را نشناسیم و از وجود آن آگاه نباشیم ،شرط اول رشد را واجد نیستیم و از همان قدم اول لنگ هستیم.
وقتی که دقیق تر به مسئله می نگریم شاهدد آن خواهم بود که متاسفانه مطلب از این حرف ها نیز گذشته است و ما امروز اولین شرط رشد اسلامی را که شناخت اسلام و سرمایه های اسلامی است نداریم،ما فرهنگ اسلامی را نمی شناسیم،بلکه هنوز نمی دانیم که اسلام فرهنگی هم دارد،ما تاریخ درخشان خودمان را نمی شناسیم،نمی دانیم که یک تاریخ بسیار بسیار درخشان اسلامی داشته ایم و داریم،ما شخصیت های بزرگ خود را که نقش عظیمی در متحول ساختن تمدن جهان داشته اند هنوز هم نمی شناسیم و به همین جهت به خودمان و داشته هایمان اعتماد نداریم و خودمان را حقیر می پنداریم،بدین معنا که تاریخ خودمان را تاریخ لاغر و حقیری می پنداریم.اگر ما چیزی را ندانیم ونشناسیم چگونه می توانیم آن را حفظ و نگه داری کنیم؟ و از آن بهره برداری کافی را نماییم؟
آری قضیه مسلمانی ما از این قرار است؟…
منبع:امداد های غیبی بشر/استاد مطهری