حکم آرایش دختران مجرد
یکی از اتفاق هایی که امروزه فراوان و پرتکرار دیده و شنیده می شود، بحث آرایش دختران مجرد و نوجوان هست. به قول بعضی پدر و مادر ها، قدیما از این خبر ها نبود و دختر ها قبل از ازدواج اجازه این کار را نداشتند.
البته داستان قدیم و جدید رو نمی خواهیم مقایسه کنیم و طبق فرموده حضرت علی (ع)می فرماید:« فرزندانتان را محدود به آداب خودتان نکنید، زیرا آنها برای زمانی غیر از زمان شما آفریده شده اند»[۱] نباید در فضای تربیتی گذشته رو با زمان حال مقاسه کرد، اما بنده فعلا در مقام بیان احکام آرایش دختران مجرد هستم و تأمل و مطالعه بیشتر رو به عهده خودتون می گذارم.
آیات عظام خامنه ای، بهجت (ره)، با شروطی این کار جایز نمی دانند. اگر دختر آرایش شده۱- برای انجام آرایش مرتکب مفسده شود یا ۲-در معرض دید نامحرم قرار بگیرد نمی تواند خودش را آرایش کند و در مکان های عمومی که نا محرم وجود دارد شرکت کند.[۲]
نکته: هر کار خلاف شرع که در راه انجام این عمل، شخص مرتکب شود، را مفسده می گویند.
حضرت آیت الله خامنه ای
س: دختران باکره قبل از ازدواج تا چه میزان مىتوانند آرایش کنند؟ مثلاً آیا مجاز به گرفتن موهاى صورت و یا گرفتن ابرو هستند؟
ج: فى نفسه مانع ندارد ولى اگر بر این کار مفسدهاى مترتب شود و یا در معرض دید نامحرم باشند، جایز نیست.
حضرت آیت الله بهجت (ره)
س: آیا آرایش زن یا دختر اشکال دارد؟
ج: در مقابل نامحرم باید بپوشاند.
پی نوشت:
۱-شرح نهج البلاغة ابن ابی الحدید، ج۲۰، صفحه ۲۶۷ «لا تقسروا أَوْلَادَکُمْ عَلَى آدابکم فَإِنَّهُمْ مَخْلُوقُونَ لزمان غَیْرِ زَمَانُکُمْ»
۲- آیت الله خامنه ای، استفتاات جدید/حجاب و پوشش، برگرفته از سایت آیت الله بهجت (ره)
منبع:رهروان ولایت