دنیا در نگاه امام هادی علیه السلام چگونه است؟
به گزارش مباحث،امام علی النقی علیه السلام، هادی امت، امامی از جنس عشق که معارف را بر قلب تشنه نیازمندان جاری کرد و روح عشاق را با زمزمه زیارت جامعه کبیره سیراب نمود و قبه حائریه را مرز رسیدن به خدا نامید و فرمود که دعا در زیر قبه امام حسین علیه السلام زودتر به اجابت می رسد. امام هادی سوز هدایت مردم را در دل داشت و پاکیزگی ،زیبنده و شایسته قامت استوارش بود.
در اهمیت زیارت جدش فرمود :براى خداوند بقعه هایى است که دوست دارد در آنها به درگاه او دعا شود و دعاى دعاکننده را به اجابت رساند ، و حائر حسین (ع ) یکى از آنهاست .(تحف العقول ، ص ۵۱۰)
آن حضرت از چابلوسی، تمجید و افراط در ستایش بیزار بود و به کسى که در ستایش از ایشان افراط کرده بود، فرمودند : از این کار خوددارى کن که تملق بسیار، بدگمانى به بار مى آورد ، و اگر برادر مؤمنت مورد اعتماد تو واقع شد ، از تملق او دست بردار و حسن نیت نشان ده .(مسند الامام الهادى ، ص ۳۰۲)
شهرت مردم د ر دنیا و آخرت
ایشان در بیان جایگاه آخرت و نسبت عمل به مال فرمودند:
النّاسُ فِى الدُّنْیا بِالاْ مْوالِ وَ فِى الاَّْخِرَةِ بِالاْ عْمالِ. بحارالا نوار: ج ۱۷٫
فرمود: مردم در دنیا به وسیله ثروت و تجمّلات شهرت مى یابند ولى در آخرت به وسیله اعمال محاسبه و پاداش داده خواهند شد.
بازار دنیا
امام هادی علیه السلام دنیا را چون بازاری می دانستند که مردم برای خرید و فروش به آنجا وارد می شوند و برخی از آنها سود می برند وبرخی زیان می بینند:
الدُّنْیا سُوقٌ رَبِحَ فیها قَوْمٌ وَ خَسِرَ آخَرُونَ. اءعیان الشّیعة : ج ۲، ص ۳۹،
دنیا همانند بازارى است که عدّه اى در آن براى آخرت سود مى برند و عدّه اى دیگر ضرر و خسارت متحمّل مى شوند.
آن حضرت همچنین در باره تذکر بندگان به آخرت و توجه آنان به لحظه جان دادن ، فرموده اند:
اُذکُرْمَصْرَعَکَ بَیْنَ یَدَىْ اءهْلِکَ لا طَبیبٌ یَمْنَعُکَ، وَ لا حَبیبٌ یَنْفَعُکَ. بحارالا نوار: ج ۷۵، ص ۳۶۹، ح ۴٫
بیاد آور و فراموش نکن آن حالت و موقعى را که در میان جمع اعضاء خانواده و آشنایان قرار مى گیرى و لحظات آخر عمرت سپرى مى شود و هیچ پزشکى و دوستى و ثروتى نمى تواند تو را از آن حالت نجات دهد.
پناهگاه امن ولایت
امام هادی علیه السلام ولایت را از مهمترین پناهگاهای شیعیان بر شمرده و در این باره فرموده اند:
إ نَّ لِشیعَتِنا بِوِلایَتِنا لَعِصْمَةٌ، لَوْ سَلَکُوا بِها فى لُجَّةِ الْبِحارِ الْغامِرَةِ. بحارالا نوار: ج ۵۰، ص ۲۱۵، ح ۱، س ۱۸
همانا ولایت ما اهل بیت براى شیعیان و دوستانمان پناهگاه امنى مى باشد که چنانچه در همه امور به آن تمسّک جویند، بر تمام مشکلات (مادّى و معنوى ) فایق آیند.
آثار عقوق والدین
جایگاه والدین در اندیشه دینی و ادبیات معرفتی جایگاهی بس وسیع و بلند دارد و در قرآن و منابع دینی به آن بسیار سفارش شده و مورد تاکید قرار گرفته است و امام هادی علیه السلام نیز در این باره فرموده اند:
العُقوقُ یُعقِبُ القِلَّةَ و یُؤدِّی إلَى الذِّلَّةِ ؛ بحار الأنوار ج۷۱، ص: ۸۵ عاقّ [والدین] ، نادارى در پى دارد و به خوارى مى کشاند.
منبع:خبرگزاری حوزه